lunes, 20 de marzo de 2017

FALLAS TURIS 2017 TODA LA INFORMACIÓN

Os detallamos el programa de actos festivos que se realizaran en la población de Turis/Valencia, en su SEMANA FALLERA, La amplia actividad fallera dará comienzo  el próximo jueves día 23 de Marzo, finalizando el domingo 26 de Marzo con las cremas.

COMISIONES FALLERAS:
  • FALLA ELS BARRIS
  • FALLA PLAÇA DEL MERCAT
  • FALLA PLACETA DEL MARQUES
  • FALLA AVINGUDA DE LES CORTES VALENCIANES
  • FALLA L´ANTIGA FONTANELLA
Información cortesía del Ayuntamiento de Turis/Valencia Acceso al Website Oficial de la Junta Local Fallera de Turis


SETMANA FALLERA 2017
Del 23 al 26 de març
DIJOUS, 23 DE MARÇ
Durant tota la vesprada, parcs infantils en totes les demarcacions per als xiquets i xiquetes.
A les 22:00h, sopar de la plantà amb l’assistència dels representants dels mitjans de comunicació. Als cinc casals sopars de germanor que en Corts Valencianes i Placeta del Marqués consisteixen en “jaranga” (creïlla i ceba fregides per a combinar amb el que més agrade).
A les 00:00h, a l'Ajuntament de Turís es cantaran les primeres albaes i a continuació es farà un recorregut per tots els casals per oferir estos cants a les falleres majors de les comissions, amb l'ordre següent: Placeta del Marqués, Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat, L’Antiga Fontanella i Els Barris. Esta nit als casals ja es poden tastar els primers bunyols acompanyats de vi dolç Cañamar.

DIVENDRES, 24 DE MARÇ
A les 8:00h, despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 13:00h traca rebosà de Placeta del Marqués que anirà de de’ls quatre cantons fins la placeta.
A les 18:00h, cercaviles pels carrers del nostre poble amb especial atenció als infantils de les comissions, que aniran tots disfressats.
A les 23:30h XXVIII Parada Mora a càrrec de la falla Placeta del Marqués pels carrers Metge Soler, Plaça de la Constitució i Beato Don Fernando fins el casal.
A les 00:00h la falla Els Barris celebra el seu correfoc pels carrers Mestre Sala i Avda. Blasco Ibáñez.
A les 00:30h les comissions de Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat i L’Antiga Fontanella celebren ball de disfresses als seus casals. Discomòbils a totes les demarcacions i en Avda. Corts Valencianes actuarà l’orquestra La Pato.

DISSABTE, 25 DE MARÇ
A les 8:00h despertà en totes les demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 12:30h II Entrada de Bandes Falla Els Barris per l’Avda. Blasco Ibáñez fins el monument faller on totes interpretaran conjuntament el pasdoble de la falla.
A les 14:00h tindrà lloc la mascletà de la falla Placeta del Marqués a càrrec de Pirotecnia Turís junt l’institut de secundaria.
A les 14:30h dispar d’una mascletà a càrrec de Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.
A les 19:00h, ofrena de flors a la Mare de Déu del Dolors Gloriosos, patrona de Turís, amb la participació de diferents juntes locals d'altres poblacions i les seues respectives falleres majors, comissions convidades de tota la provincia així com la nostra Regina de les Festes Populars i Patronals, Carolina Algarra i Latorre i la seua cort.
A continuació, les falleres majors de les nostres comissions oferiran els seus rams a nostra patrona a l’interior del temple parroquial de la Nativitat de la Nostra Senyora. Esta celebració serà de caràcter obert i podrà assistir tot el món.
A partir de les 23:00h, verbenes a totes les demarcacions i degustació de bunyols i vi dolç de Canyamar. En la falla Els Barris actuarà l’orquestra Montecarlo i en Plaça del Mercat La Tribu.
A les 00:30h de la matinada, gran nit del foc a càrrec de la Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris junt al centre de salut.

DIUMENGE, 26 DE MARÇ
A les 8:00h despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles per recollir a les falleres majors.
A les 12:30h tindrà lloc la celebració de la misa en honor a Sant Josep, amb l'assistència de les cinc comissions falleres del nostre poble.
A les 14:00h Pirotecnia Turís dispararà una mascletà per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.
A les 19:00h pasacarrers de totes les comisions. La falla Plaça del Mercat oferirà la quarta Cavalcada del Foc pel carrer Metge Soler que finalitzarà amb un espectacle pirodigital a la Plaça Vicent Ribes a càrrec de Ricardo Caballer, S.A.
A partir de les 20:30h, les comissions falleres aniran cremant les seues falletes infantils.

Cremà de les falles
00:00h Cremà del monument de la Falla Placeta del Marqués.
00:30h Cremà del monument de la Falla Avda. Corts Valencianes.
01:00h Cremà del monument de la Falla Plaça del Mercat.
01:30h Cremà del monument de la Falla L’Antiga Fontanella.
02:00h Cremà del monument de la Falla Els Barris.
02:30h Comissions i Junta Local Fallera comencen a preparar les falles de 2018.


Asoc. Cultural AMIGOS PIROTECNIA, Fuente de Información Ayuntamiento de Turis/Valencia

No hay comentarios: